Sieraden

Een sieraad, ook wel een juweel genoemd, is een object dat over het algemeen op het lichaam gedragen wordt met als doel een outfit te complementeren of te verfraaien.           Een ander soort sieraad is een piercing, waarvoor er een gat in het lichaam gemaakt moet worden, om erin vastgemaakt te worden, bij oorbellen bijvoorbeeld moet er soms ook een groot gat gemaakt worden, om er zeker van te zijn dat het erin past.

Een sieraad heeft geen echte functie, en dient eigenlijk alleen als decoratie. Daarom wordt iets als een horloge of een zakhorloge niet als juweel gezien, maar als een functioneel item. Ook gebruikt men een bril soms als een decoratie, maar de meeste mensen gebruiken het met een functie in het achterhoofd, dus is dit ook niet een juweel of sieraad.

Oorbellen

Oorbellen zijn ook sieraden, die men draagt aan de oorlel. Er zijn ook andere sieraden die men draagt aan het oor, maar ze niet aan de oorlel gedragen worden is het geen oorbel meer, maar een oorpiercing. Om een oorbel of oorpiercing te kunnen dragen worden er eerst gaatjes aangebracht in de oor. Soms hebben mensen liever geen gaatje in hun oor, daarvoor zijn er ook klemoorbellen, oorbellen die zoals de naam al voorspelde, om de oorlel heen klemmen en er niet doorheen hoeven te gaan.

Ibiza oorbellen

Als je een speciale outfit wilt dragen met een specifieke energie die feestjes uitstraalt, maar je hebt geen passende oorbellen, kun je een van de Ibiza oorbellen dragen. Zoals de naam al voorspelt is het een sieraad, gemaakt om de vibe en de energie die Ibiza uitstraalt te matchen. Ze zijn gemaakt van allemaal verschillende materialen, allemaal van verschillende kleuren, vaak van goud of zilver, zodat ze er hip uitzien en je ze kan customizen tot je eigen ontwerp om je eigen look te creëren. Door de verschillende kleuren en ontwerpen zijn er ontwerpen en oorbellen die bij elke soort outfit passen.

Plaats als eerste een reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *