Een kapsalon in de omgeving Kaag en Braassem

 

De keuze qua kapperszaken is tegenwoordig enorm. Zoek je bijvoorbeeld een kapsalon Kaag en Braassem, dan heb je al de keuze uit een aantal verschillende opties. Maar ook in de rest van Nederland is er altijd wel een kapper te vinden binnen fietsafstand, klaar om je haren te knippen. Woon je net buiten Alphen aan den Rijn, dan kan het ook de moeite waard zijn om te zoeken naar een kapper kaag en braassem. Stap er eens eentje naar binnen en vraag naar de verschillende behandelingen.

 

Gespecialiseerde kapperszaken

Want niet elke kapperszaak is natuurlijk hetzelfde. Tegenwoordig zijn er zelfs kappers voor alleen dames, heren of kinderen. Zij hebben zich dus gespecialiseerd in een bepaalde doelgroep en passen daar hun behandelingen op aan. Zo is het bij een herenkapper soms mogelijk om er zelfs je baard te scheren of te trimmen. Kies je voor een barbier, dan weet je zeker dat dit mogelijk is. Maar er zijn natuurlijk ook ontzettend veel salons – sowieso de meerderheid – waar iedereen welkom is.

 

De kinderkapper

Een kinderkapper daarentegen heeft zich gespecialiseerd in het knippen van kinderen. Dat is zo gek nog niet, want dit kan nog knap lastig zijn. Een kindje zit namelijk niet snel voor lange tijd stil en zo’n schaar is soms nog best eng. Nee, het haar van je kindjes laten knippen is soms nog knap lastig. Maar een kinderkapper weet dus hoe hij hiermee om moet gaan. Misschien mag je kleintje in een speciale stoel zitten. Dat is natuurlijk al tof. En ook in de communicatie zijn ze getraind om met kinderen om te gaan.

 

Samen in gesprek met je kapper

Heb je eenmaal een kapperszaak uitgekozen, dan is het zaak om zelf op zoek te gaan naar inspiratie. Kijk in tijdschriften en online naar kapsels die je mooi vindt, en neem er een plaatje van mee naar de kapper. Een goede kapper zal je vervolgens adviseren of het kapsel, want niet elk kapsel staat bij elk gezicht en vorm hoofd.

 

Plaats als eerste een reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.